Försörjningsstöd när man flytta

Hej,
Vi är en familj med 6 pers, fyra barn och föräldrar. Vi vill flytta till Malmö. Redan 2017-03-22 betalar vi kö avgift till boplats syd för att få en lägenhet. Problemet är att boplats syd vill att vi ska ladda ner inkomsten för att få visningar till något lägenhet om vi står första. Idag får vi försörjningsstöd från borlänge kommun. Hur kan Malmö kommun hjälpa oss med försörjningsstöd intyg som man kan ladda ner och få en lägenhet. Å andra sida jag har flera utbildningar och kan får jobb snart med arbetsgivarna kan inte ge mig arbetsintyg för att kunna ladda ner i boplats syd . Jag vill bara ett intyg från Malmö försörjningsstöd för att få en lägenhet visningen.
Hälsningar

Funderaren
2020-04-16 22:28

Hej!

Bra att du planerar för din flytt och undersöker vilka möjligheten som finns. Vi hoppas att du får ett arbete som du utbildat dig för men om du inte skulle få direkt kan du ansöka om försörjningsstöd i Malmö.

Försörjningsstödet är samma i Borlänge som i Malmö och du bör kunna använda ett intyg från din handläggare där. När man flyttar till en ny kommun och har försörjningsstöd är det brukligt att den gamla kommunen beviljar första månaden under tiden ärendet flyttas över till den nya kommunen.

Vänligen

Soctanterna