Jag blev utkastad och vet inte vart jag ska ta vägen

Hej!
Jag är i en lite svår situation just nu min mamma kastade ut mig för 3 veckor sen och har därefter bott hos en kompis. Min mamma dricker mycket och har alltid gjort det. Hon har blivit anmäld till Soc många gånger för saker hon har gjort mot mig under hela min uppväxt ( ganska grova saker). Nu vet jag inte vad ja ska göra jag är 19 år kan jag fortarande få hjälp från socialtjänsten. Har dessutom varit i kontakt med dem för några år sedan och min mamma fick pissa i 3 månader med det gick bara tillbaka till det vanliga. Vad ska jag göra?

Felicia

Kommentarer

Hej!

Vi förstår att du har blivit utkastad av din mamma och du undrar om socialtjänsten kan hjälpa dig. Det låter som att du och din mamma behöver hjälp i er relation, särskilt efter att hon valt att slänga ut dig från er bostad.

Du skriver inte om du arbetar eller går i skolan men om du går på gymnasiet fortfarande är dina vårdnadshavare skyldiga att försörja dig så länge du går på gymnasiet. Det innebär att dina föräldrar ska sörja för att du har boende, mat, kläder mm.

Vårt råd är att du pratar med socialtjänsten där du bor och antingen får stöd i hur du ska prata med din mamma eller ansöka om hjälp med akutboende. Du kan också ansöka om ekonomiskt bistånd om du saknar inkomst eller egen försörjning.

Vi hoppas du hitta en bra lösning för dig och att du får hjälp att reda i din situation.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter