Barnpassningshjälp pga sjukdom

Hej. Jag är sjukskriven men min sambo som alltid har kunnat arbeta hemifrån har då kunnat hjälpa mig samt alltid funnits där för vår 4,5åriga gemensamma barn. Tack vare corona så har nu min sambo mist sitt jobb men har nu fått erbjudande som personlig assistent 7 nätter i månaden. Problemet är att vi isåfall inte kommer kunna ha någon som tar hand om vår lilla kille från det att han kommer hem från dagis (eventuellt behöver någon hämta han på dagis) tills han har somnat- typ umgås fram tills han ska äta kvällsmat, göra kvällsmat, borsta tänderna och gå och lägga honom samt läsa godnattsaga. Jag har svår ME och har väldigt hög aktivitetsbegränsning. Finns det nåt stöd man skulle kunna då just de dagarna 7 dagarna min sambo jobbar? Tack på förhand!

sjuk mamma

Kommentarer

Hej!

Vi förstår att din familj befinner sig i en pressad situation där din sambo blivit av med sitt arbete, du är sjukskriven och ni har ett litet barn hemma.

Om ni bor i Malmö så finns familjestöd, som är praktisk hjälp i hemmet som ni kan komma att beviljas om ni behöver avlastning i hemmet i samband med exempelvis sjukdom. Insatsen är avgiftsbelagd och avgiften beräknas utifrån din familjs nettoinkomst.

Du kan läsa mer om insatsen i länken nedan.

https://malmo.se/Service/Stod-och-omsorg/Familjefragor/Familjestod---pra...

Kontakta socialtjänsten i det område som du bor för att ta reda på vad för insatser de kan erbjuda din familj.

Vi hoppas att du fått svar på din fråga!

Vänligen

Soctanterna

Soctanter