Bonde Med Barn

Hejsan behöver lite råd och tips! Jag har en liten pojke och jag behöver hjälp med lägenhet så fort som möljigt jag bor kvar hos mina föräldrar men jag behöver större jag bor väldigt trångt i mitt rum???

Tack för svar

Gäst

Kommentarer

Hej

Det är alltid skönt att ha en egen lägenhet, helst när man har egna barn så vi förstår din önskan.

Boendesituationen i Malmö är oerhört ansträngd. Det är många som skriver till oss och frågar vad socialtjänsten kan hjälpa till med angående boende. Att få lägenhet via socialtjänsten i Malmö är något som sker i väldigt särskilda fall och då nästan uteslutande till barnfamiljer som praktiskt taget står på gatan. Är behovet akut får man söka sig till socialtjänsten i den stadsdel man tillhör för att få stöd och råd kring den egna boendesituationen. Man kan ringa till Malmö stads växel på telefonnummer 040 34 10 00 för att bli kopplad rätt.

Om du inte redan står i bostadskön i Malmö så är det en god idé att ställa sig i den för att i framtiden ha ett så bra utgångsläge som möjligt. Skriver in sig gör man på Boplatssyds hemsida:

http://www.boplatssy...ages/Start.aspx

Något som vi skulle rekommendera är att söka bostad i andra kommuner och flytta dit om du får en lägenhet. Man kan ju fortsätta söka i Malmö under tiden. Nedan finns en länk med kontaktuppgifter till olika fastighetsägare i Skåne:

http://gulasidorna.e...etag/sk%C3%A5ne

Du kan också leta lägenhet på andrahandsmarknaden tex på Blocket:

http://www.blocket.s...&l=0&md=th&st=u

En annan ide kan vara att hyra lägenhet i andrahand. Viktigt att tänka på är att man måste ha ett giltigt andrahandskontrakt samt att hyresvärden måste godkänna uthyrningen. Tomma kontrakt finns att köpa i bokhandel eller kan skrivas ut från till exempel:

http://www.andrahand...reskontrakt.pdf

”Jag vill ha bostad.nu” som är en sida på internet där man hittar adresser till flera fastighetsägare i Malmö.

http://jagvillhabostad.nu/

Hoppas du fått lite tips och idéer hur du kan komma vidare och lycka till med ditt letande. Du är välkommen att höra av dig igen om du har fler frågor.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter