Inneboende

Jag är ensamstående med 2 barn har en inneboende kontrakt på 7000kr fast jag hyr ju hela lägenheten bara jag och mina 2 barn som bor här kommer det bli problem med Soc eller behöver jag har en andrahands kontrakt eftersom jag inte delar lägenheten med någon annan?

Med vänlig hälsning, Mimi

Mimi

Kommentarer

Hej!

Att hyra ut sin lägenhet i andra hand kräver att hyresvärden godkänner att detta görs. Om det inte finns ett godkännande av hyresvärden kan hyresgästen förlora sin rätt till bostaden. Detta finns reglerat i Jordabalken 12 kap 40 § samt 42 § 3 punkten.

Det verkar som att den du hyrt av försöker kringgå kravet om ett godkännande genom att skriva ett inneboendekontrakt, men granskas detta av hyresvärden, kan den du hyrt av och i förlängningen du, bli av med ert boende.

Hur socialtjänsten kommer att se på ditt inneboendekontrakt kan vi inte svara säkert på. Du har ett kontrakt där det står vad du har tillgång till i bostaden och vad kostnaden är för detta. Om socialtjänsten inte skulle godkänna ett inneboendekontrakt, så kan vi nog säga att ett andrahandskontrakt med godkännande från hyresvärden är det kontrakt som du är säkrast i.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter