Hjälp Med Boende!

Hej jag är 21 år gammal och har haft problem med min familj i många år.
För ca tre år sedan så kastade min mammas sambo ut mig och sedan dess har jag inte haft en fast bostad.
Har fått vara inneboende hos olika familjer i korta perioder och det senaste året har jag bott hos min pojkväns moder.
Imorgon så måste jag flyttat ut pågrund av att dem inte orkar med det längre.
Jag har ingenstans att ta vägen nu och efter alla dessa års hoppande mellan vänner så finns det ingen som kan hjälpa en längre, med andra ord så är jag helt enkelt hemlös och behöver hjälp så fort som möjligt.

Jag har varit i kontakt med socialen i malmö när det gäller ekonomiskt bistånd och har även kollat om dem kan hjälpa mig med en lägenhet men enligt dem så har dem inga sociallägenheter som dem ger ut.

Jag har en vän som har fått en lägenhet via socialen och därav så vet jag att man kan få hjälp när man är hemlös.

Jag undrar hur fort man kan få hjälp och vilken väg jag ska ta för att kunna få den.

Jaunce

Kommentarer

Hej!

Att få en egen bostad i Malmö är i dagsläget väldigt svårt, vilket tyvärr innebär att många människor har problem att hitta ett eget boende. Att få hjälp med lägenhet via socialtjänsten är mycket svårt.

I ditt fall då din situation är akut,är det socialtjänsten i den stadsdel där du bor du ska vända dig till för att få råd och stöd kring din boendesituation. Läget är mycket svårt och lägenheter går oftast främst till barnfamiljer. Där görs individuella bedömningar.

Observera att socialtjänsten enbart kan tillgodose det akuta behovet av tak över huvud och är enbart ett stöd för de personer som praktiskt taget bor på gatan. Detta akuta stöd kan mycket väl innebära en säng på ett härbärge för natten.

Om du inte redan står i bostadskön i Malmö så är det en bra idé att ställa sig i den. Ju tidigare man gör detta desto bättre utgångsläge har man sedan i framtiden för att hitta ett eget boende. Detta gör man på Boplatssyds hemsida:

http://www.boplatssy...ages/Start.aspx

Vänligen

Soctanterna

Soctanter