Kan man bli "utskriven" ur Soc om man har tillfälligt jobb?

Jag har varit i behov av försörjningsstöd de senaste halvåret ungefär, men kommer troligtvis få ett sommarjobb och då inte vara i behov av bidrag under sommaren. Om jag behöver ansöka om försörjningsstöd igen till hösten, är det bara att vända mig direkt till min förra handläggare eller ska jag vända mig till Soc i allmänt för att göra en ny sorts första-ansökan? Kan det hända att jag får ny handläggare för att jag varit "utskriven" så att säga? Eller måste det ha gått en längre tid för det?

Sommarjobbare

Kommentarer

Hej!

Grattis till sommarjobbet! Vi håller tummarna för att du får jobbet, och att det kan leda vidare till mer jobb efter sommaren. Att ha ett jobb eller att nyligen ha jobbat kan öka chanserna för att få fler jobberbjudanden.

Om du bor i Malmö så brukar man generellt få samma handläggare som innan, om man blir aktuell för ekonomiskt bistånd inom sex månader igen. Vi råder dig att prata med din socialsekreterare som du har nu för att ta reda på vad som gäller i just ditt fall.

Det kan vara bra att prata med din socialsekreterare även för att ta reda på vad just du behöver göra under och innan sommaren för att din eventuella ansökan till hösten ska bli godkänd, till exempel om du behöver fortsätta söka jobb, spara pengar från sommarjobbet etc.

Ta kontakt med din socialsekreterare!

Vi önskar dig lycka till och hoppas att du får svar på dina frågor.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter