Vad gör man när socialtjänsten vinklar och även ljuger etc?

Har vittnat flera gånger där Socialtjänsten vinklat och även ljugit om omständigheter för att man skapat en ohelig alians med mamman. Pappan uteslöts pga mammans manipulerade dominans över hela situationen. Pappan som vunnit i både Tingsrätt och Hovrätt inkl Högsta domstolen på hans sida då alla bevis etc framfördes. Detta slutade att mamman som starta det hela ansogs istället för väldigt olämplig och sjölv förlorade hela vårdnaden. Social tjänsten som visat sig ha en ohelig alians med mamman väljer att ändå inte respektera alla domslut och bevisföringen och utesluter pappan fortfarande och flyttat barnet till hemlig ort där bara mamman fortfarande får umgås med barnet. Hur är denna upp och nervända logik möjlig.?

Socialtjänstens maktmissbruk är uppenbar och deras sätt att dölja alla grova fel och beslut är att löpa linan ut med modern för att inte erkänna skuld. Svenska folket måste få veta denna skandal. Pappan är helt knäckt, frustrerad och inte fått träffa sin son på ca 2 år nu!!

Mvh
HELSINGBORG

Vittnet
2020-03-17 11:00

Hej!

Du berättar att du känner till ett par som har haft en vårdnadstvist om deras gemensamma son som nu är 2 år. Du uppger att du har blivit vittne till att socialtjänsten vinklat och ljugit om omständigheter i ärendet. Du berättar vidare att domstolar som ärendet varit uppe i har gett pappan rätt och lagt vårdnaden ensam på honom. Trots detta uppger du att socialtjänsten på något sätt undanhåller barnet från hans pappa, men låter mamma umgås med barnet.

Soctanter på nätet kan inte gå in i enskilda ärende, men som du beskriver det, verkar det som att socialtjänsten har gjort en bedömning att barnet är i behov av skydd och omhändertaget barnet. Om barnets pappa är vårdnadshavare har han rätt att få ut handlingar gällande sin son för att veta anledning till omhändertagandet, varför vistelseadressen är hemlig och så vidare.

Det kan finnas uppgifter som du inte känner till som gör att socialtjänsten har tagit de beslut som de gjort. Om parter i ett ärende inte är nöjd med handläggningen som en enskild socialsekreterare gör, kan de vända sig till socialsekreteraren eller dess chef för att framföra klagomål. Om man inte känner att man får gehör där, kan man även vända sig till IVO, Inspektionen för Vård och Omsorg. Där kan vem som helst framföra klagomål på socialtjänsten om man inte anser att myndigheten allvarligt brister i sina åtagande.

Vänligen

Soctanterna