Kan ej ta vara på sig själv

Hej om tjej på 38 år bor i husvagn på en camping och kan inte gå. Och hennes 72årig mor åker till henne 5 gånger om dan. Vad jag vet har hon inte vart ur vagnen på 4 år. Hon skulle behöva bo bättre.vad kan man göra? Hon lyder bara vad hennes mamma säger.Hon säger själv att hon inte kan eller vill nåt annat. Hennes bara gapar och skriker arg när man försökt prata med dottern.

Bo

Kommentarer

Hej!

Det låter som att din vän befinner sig i en det besvärlig situation där hon både saknar boende samt är i behov av hjälp och stöd i sin vardag. Vad fint att du försöker hjälpa henne till rätt stöd.

Det låter som att din vän skulle behöva göra en ansökan gällande boende, och eventuellt vända sig till Vård och Omsorg för ansökan, vilket hon kan göra genom att vända sig till det socialtjänstkontor hon tillhör utifrån var hon är folkbokförd.

I din fråga framgår inte om din vän har ett missbruk, psykisk ohälsa eller har någon funktionsvariation. Dock vill vi råda antingen din vän eller dig att vända er till socialtjänsten dit din vän tillhör för vidare råd och vägledning.

Vi hoppas att du har fått råd och svar på din fråga!

Vänligen

Soctanterna

Soctanter