Ifrågasätta faderskap

Hej,
Jag har under många år funderat på om jag är den biologiska fadern till den son (+40 år) som jag är registrerad som fader till. Jag skrev aldrig under på faderskapet.
Det har under årens lopp kommit flera indikationer på att jag eventuellt inte är pappan, utan att det skulle kunna vara min bror.
Vänner som med stort allvar ifrågasatt om jag verkligen är fadern.
Befruktningen skulle hänt under min militärtjänst då jag sällan var hemma.
Men framförallt min brors egna beteende i alla år, gentemot mig och min son.
Efter att mina föräldrar gick bort har det kommit fram fler detaljer om min bror som stärker den uppfattningen att det inte är jag som är fadern.
Tilläggas kan också att mamman var otrogen mer än en gång.
Hur förfar jag för klargöra eventuellt faderskap?
/?appaP

?appaP

Kommentarer

Hej!

Vi förstår det som att du funderar på om du verkligen är pappa till den son som du är registrerad som pappa för. Att dessa funderingar kan uppkomma är kanske inte något konstigt i sig, vi tänker dock att du bör fundera hur du ska gå vidare för att det ska bli så bra som möjligt för alla inblandade.

Det framkommer inte av din fråga hur din relation till din son har sett ut eller ser ut nu. Vi tänker att det skulle kunna få konsekvenser för honom och hans självbild, dels av att få reda på att du vill klargöra faderskapet och dels vad resultatet kommer visa (oavsett vad resultatet blir). Vi tänker att du säkert redan har funderat på hur detta kan komma att påverka både dig och din son och andra runtomkring.

Om du vill klargöra faderskapet för ett vuxet barn får du själv beställa och bekosta ett dna-test. Om du vill använda testet för att fastställa faderskap behöver du ha ett test som har rättslig grund. Ett sådant kan du beställa från exempelvis företaget Dynamiccode. För att testet ska ha rättslig grund måste det vara ett så kallat 10-dagarstest. Sedan får du och din son både ta testet och skicka iväg proverna och invänta resultatet. Ett sådant test kostar lite över 5 000 kr. Du kan läsa mer på Dynamiccodes hemsida:

https://www.dynamiccode.com/se/vara-sjalvtester/familj-slaktskap/fadersk...

Vi hoppas att det löser sig på bästa sätt för både dig och din son!

Vänligen

Soctanterna

Soctanter