Lägenhet?

Hej!
Jag undrar om det ens är möjligt att få hjälp med lägenhet av socialen?
Jag är nyss fyllda 18 år och går första året på gymnasiet. Jag har en dotter och jag och hennes pappa är inte längre tillsammans, men jag bor hos honom fortfarande (vi gjorde slut för ett år sedan), då jag inte har nån annanstans att bo. Hemma hos min mamma har jag inget eget rum och det finns helt enkelt inte plats där.
Jag går gymnasiet och har därför inte möjlighet att jobba.
Så hur funkar det. Kan socialen hjälpa till med hyra? Har bara CSN 2250 och ett halv barnbidrag på 625kr i inkomst

Ung mamma

Kommentarer

Hej!

Eftersom du fortfarande går i gymnasiet är det dina föräldrar som är försörjningsskyldiga för dig. De ska se till att du har både mat och husrum det behöver inte vara hemma hos dom utan det kan vara att de hjälper dig till eget boende.

Om det inte fungerar med dina föräldrar kan du vända dig till socialtjänsten där du bor så får de utreda om du istället ska få hjälp från socialtjänsten.
Du skriver att du har en dotter men att du och dotterns pappa inte längre är tillsammans. Om ni har gemensam vårdnad om er dotter är ni också gemensamt försörjningsskyldiga för henne. Ofta vid en separation är det den som är i störst behov av det gemensamma boendet som vid separationen bor kvar. Ofta är det den som ska vara boendeförälder som har kvar boendet så barnet för bo kvar i sin trygga miljö. Om ni inte kommer överens om hur det ska se ut för er gemensamma dotter angående vårdnad, boende och umgänge kontaktar ni familjerätten i er kommun som kan hjälpa till med samtal kring detta.

Vi hoppas att det ordnar sig med boende för er och att du kan fortsätta med dina gymnasiestudier.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter