Vräkningshot Med Barn

hej,
har fått brev om att min hyresvärd (mkb) har kontaktat boendesektionen om att jag och min son blivit vräkta på grund av obetald hyra..missa att betala 2000 som jag tänkte betala in idag.
sjukskriven för depression,ensamstående med ett barn.
vad händer nu?
vet att jag ska till boendesektionen för samtal, men jag vill veta vad som händer?

M vh
Elna

elna

Kommentarer

Hej!

Vi förstår att du känner en oro när du har fått ett vräkningshot med information om att din hyresvärd har kontaktat socialtjänsten.

Hyresvärden är skyldig att meddela socialnämnden (socialtjänsten) om en hyresgäst riskerar vräkning pga obetalda hyror eller störningar (Jordabalken 12 kap 44 §). Detta för att socialtjänsten ska ha en möjlighet att hjälpa och förbygga att människor blir bostadslösa.

Det är viktigt att man kontaktar sin hyresvärd och berättar att man blir sen med hyran och varför samt när man beräknar kunna betala den. I ditt fall bör du snarast kontakta MKB och berätta att du betalt in pengarna som fattas. MKB har möjlighet att ta tillbaka uppsägningen om hela skulden är betald.

Vi tycker att det är bra att du fått en tid för samtal med Boendesektionen. Där kan då få mer information och eventuellt stöd i din situation. Det är viktigt att du får hjälp men din ekonomi och hur du ska prioritera bland dina räkningar.

Malmö kommun har Budget och Hyresrådgivning dit man kan vända sig för hjälp kring budget och hyresfrågor. För mer information:

http://www.malmo.se/budget

Hoppas din situation ordnar upp sig. Om du har fler frågor är du välkommen att höra av dig.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter