BRA fungerande socialtjänst i Malmö?

Hej, 11:e februari i år besökte jag socialtjänst kontoret i väster i Malmö med hopp att komma i kontakt med en sakkunnig gällande ung (22 år gammal) kille som tappat hoppet om svenskt samhälle och pga saknad av värmande och hjälpande hand befinner sig i risk zon för att hamna fel i samhälle. Han har varit hemlöst ett tag och kommer att snart hamna på gatan igen och bli mottaglig för krimininalitet som tyvärr kännetecknar Malmö. (Ni säkert nekar det, förståeligt!). Killen vägrar att gå till socialen för hjälp om boende el ekonomiskt bidrag för han tydligen upplevt icke fungerande socialtjänsten som myndighet. Själv trodde inte på det för tack och lov jag inte behövt behovet. Tyvärr sedan 11e februari mina försök att komma i kontakt med en handläggare el sakkunnig mislyckats och vill nu försöka komma i kontakt med en chef på socialförvaltningen för att ställa denna fråga: finns det en BRA fungerande socialtjänst i Malmö som kan hjälpa en kille att hamna på förnuftigt, uppbyggande väg i början av sin produktiva liv? Istället att socialtjänsten skall finnas på ytan under ett icke fungerande namn!?

OBS Vi har redigerat din fråga för att bevara din anonymitet!

Nasrin

Kommentarer

Hej.
Du undrar om det finns någon fungerande socialtjänst i Malmö. Rent allmänt är det svårt att hjälpa någon som själv inte vill söka stöd.

En myndighet består av olika tjänstemän, om din vän provar igen kanske han möter någon som bättre klarar av att nå fram till honom. Att uttala sig om någon annans ärende är inte heller möjligt, vilket kan vara förklaring till att du inte fått svar när du frågar om det specifika ärendet.

För att komma i kontakt med chef för socialtjänsten får du vända dig till den stadsdel som är aktuell, alternativt vända dig till de politiker som styr.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter