jag vill inte bo hemma

hej!
jag är en 15 årig tjej som bor hos sin mamma tillsammans med sin lillebror. Jag växte upp med bara min mamma och min pappa har jag ingen kontakt med. När jag var 11 så mådde jag väldigt dåligt och det resulterade i att jag vart väldigt jobbig/kaxig mot alla i min omgivning. Jag mådde dåligt på grund av att min mamma ändrades på så sätt att hon var arg hela tiden och sa saker som "vad har jag för nytta med en dotter som dig" och "varför fick jag DIG som dotter" och liknande. Alla dessa kommentarer fick mig att se dåligt på mig själv . Jag började med självskadebeteenden så som att skära i min handled för att få bort smärtan jag kände inombords, men jag slutade med de så småningom och istället blev jag bara en allmänt jobbig unge som hela tiden var arg. Att få ut ilskan var ett sätt att bearbeta smärtan. Men min mamma märkte såklart att jag hade blivit mer destruktiv och hon och jag bråkade varje dag om allt möjligt inte bara om mitt beteende. Det gick till och med så långt att hon hotade mig med att skicka tillbaks mig till pappa som jag inte ens känner. Efter den här jobbiga perioden med min "galna mamma" var jag borta ett halvår och hälsade på släkt i Kenya, för mig var det som en paus från min mamma. 6 månader utan hennes onödiga skäll. När jag kom tillbaka 2018 var allt mellan mig och henne bra men nu under de senaste 9 månaderna blir det bara värre och värre. Min mamma misshandlar mig psykiskt, hon får mig att hata mig själv. Hon gnäller om mig varje dag och jag får skäll över minsta lilla. Jag har till och med slutat umgås med mina vänner för att varje gång jag har kul så stör hon sig på det. Ibland känns det som att hon hatar mig och bara låtsas bry sig om mig. Hoppas du förstår hur "galen" min mamma verkligen är och varför jag inte vill bo kvar hos henne. Jag orkar inte se ner på mig själv , jag vill bara må bra. Jag önskar på riktigt att jag kunde bo hos någon annan. Jag hatar helt ärligt att se henne varje dag. Jag ORKAR INTEE!
Svar uppskattas verkligen:) Tack på förhand!

15 åring som inte trivs hemma

Kommentarer

Hej!

Det låter som att du har och har haft det jobbigt hemma med din mamma och att ni ofta bråkar. Vi förstår att du blivit sårad av saker som din mamma har sagt till dig de gånger då ni bråkat, och som har resulterat i att du inte längre vill bo hemma.

Du skriver att du haft ett självskadebeteende och vi hoppas att du pratat med någon vuxen om det. Om inte, så tycker vi att du borde ta kontakt med din skolkurator för att ha en vuxen att prata med och som kan hjälpa dig med kontakten till socialtjänsten eller BUP.

Du kan också ringa in till BRIS, barnens rätt i samhället, på telefonnummer 11611. De har även en chatt, en mail och ett forum där alla under 18 år kan skriva och dela med sig av sina erfarenheter, funderingar och känslor för att sedan få svar från andra barn och ungdomar. Allt sker anonymt. Gå in på länken nedan om du vill läsa mer om BRIS.

https://www.bris.se/

Vi förstår på dig att du har en önskan om att bo på egen hand. Det är barnets vårdnadshavare som har ansvaret för barnets boende och försörjning fram tills barnet är myndigt eller till dess att barnet avslutat sin gymnasieutbildning. Det betyder att även om du och din/dina vårdnadshavare kommer överens om att du ska flytta hemifrån så har de fortfarande ansvaret för bl.a. din försörjning.

Så ser det ut generellt men för att du skall få så korrekt information om vilka alternativ så vore det bäst om du och din mamma kontaktar socialtjänsten i den kommun som du tillhör för att få hjälp i er relation.

Vi hoppas att du och din mamma kan hitta ett sätt att prata med varandra!

Vänligen

Soctanterna

Soctanter