jag blir inte lyssnad på!

hej mitt namn e R och jag e 13 år gammal. Jag e Lvu plaserad och har varit de i fem år och ingen har lyssnar på mig eller trodd på. jag har varit plasserad i ett familjehem i två år där jag och mina syskon blev misshandlade.Jag har bott i 10 olika familjehem men nu säger dom att jag måste flytta till ett hvb och sammanlakt har jag flyttat 5 gånger på knappt ett år.jag skolka i 2 månader för jag mådde jätte dåligt och har inte fått gå i skolan på 4 månader och dom lyssnar inte på mig och jag mår ba sämmre av den lilla vård jag får.jag behöver hjälp med att få min röst hörd.

R

Kommentarer

Hej!
Det låter som att du har det jättejobbigt. Du har flyttat fem gånger på knappt ett år, har inte fått gå i skolan på fyra månader och ingen lyssnar på dig.

Du skriver att du är LVU placerad och att du länge känt att ingen lyssnar eller tror på dig. Vi tänker att du har rätt att bli hörd och rätt att bli tagen på allvar. Socialtjänsten ska lyssna på dig.

Sedan 1 januari 2020 är Barnkonventionen lag, det betyder att myndigheter ska anstränga sig för att lyssna på barnets röst.

Vi vet inte hur det är för dig men för många placerade barn är det jobbigt att inte kunna bo med sin biologiska familj. Det kan vara jobbigt att sakna och oroa sig för sina föräldrar.

Den myndighet som ska se till att socialtjänsten gör rätt heter IVO, Inspektionen för vård och omsorg. Dit kan du ringa och prata om hur du har det. De har en speciell telefon för barn och har öppet varje vardag mellan 9-17. Samtalet är gratis och syns inte på telefonräkningen. Numret är 020-120 06 06.

Vi hoppas att du kan få hjälp av IVO och att du får en chans att göra din röst hörd!

Vänligen

Soctanterna

Soctanter