Alkohol missbruk

Hej!
Är mamma till ett barn drygt 8 år. Separerat från pappan för några år sedan. Misshandel både fysiskt och psykiskt plus alkohol missbruk under flera år när vi levde ihop. Fått ensamvårdnad om sonen men pappa har umgängesrätt. Nu till frågan. Jag vet att han fortsätter att dricka alkohol. Det även när sonen är med honom. Såg honom själv på livsmedelsbutiken när han köpte 6 pack öl. Sonen lämnades då ensam i rummet. Han bor olagligt i en lägenhet då han hyr ett rum i den här lägenheten. Kontrat innehavaren var en gammal kvinna som sedan flera månader tillbaka befinner sig på demensboende. Jag är orolig för sonen då jag vet från tidigare erfarenhet att pappa är uppe på nätterna och dricker och det leder till att han inte orkar komma upp på morgonen. Det betyder att sonen får klara sig själv. Jag frågade sonen ikväll om pappan och han bekräftade att pappan fortsätter att sova vidare långt efter att sonen vaknar. Vet inte hur sonen gör med frukost. Han är så lojal gentemot sin pappa och talar ogärna om honom när jag frågar.
Vad ska jag göra? Vem ska jag prata med? Orosanmälan?
Tacksam för svar

Råd önskas

Kommentarer

Hej!
Utifrån det du skriver så förstår vi att du känner dig orolig för din son.

Vi tänker att du redan talat med sin sons pappa om din oro. En annan möjlighet är att kontakta familjerätten i den kommun som du tillhör. Familjerätten brukar kunna erbjuda föräldrar samarbetssamtal.

Du beskriver också att din son är lojal mot sin pappa och vi förstår att du har olika tankar om vad som blir bäst.

Känner du dig orolig för din son när han är hemma hos sin pappa så kan du göra en orososanmälan hos socialtjänsten i den kommun du är bosatt.

Meningen är ju inte att stänga av kontakten/umgänget mellan din son och hans pappa, men umgänget måste ske på ett säkert sätt, så att din son känner sig trygg.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter