Sjuk granne som hörs genom väggarna!

Hej,

Jag står inför ett dilemma i min hyreslägenhet. Min granne, en medelålders man som är tystlåten och håller sig för sig själv, har sedan september-oktober ljudligt hörts tydligt kräkas på toaletten. Jag hör precis allt i min lägenhet, och då har jag trots allt flyttat sängen till andra sidan rummet, men det är lika tydligt som om det var i lägenheten det skedde. Detta är alltså på alla tider av dygnet (02:00 eller 13:00). Jag har misstankar om att han lider av någon sjukdom, och känner rmig därför elak som skulle anmäla detta. Samtidigt får jag inte sova, och känner mig extremt obekväm med att höra sådana ljud nästa dagligen (i alla fall minst fem ggr vecka). Talade med en tjej från hyresvärden under en visning av en annan lägenhet som rådde mig att göra en anonym orosanmälan, samt ringa hyresvärden och berätta om situationen.

Jag känner mig som världens sämsta person som skulle lämna in klagomål på någon som är sjuk, men nu har det pågått i månader och jag kan tänka mig att ingen granne hade velat höra mig sådär dagligen.

Tacksam för insikt och råd!

Obekväm granne

Kommentarer

Hej!
Vi förstår att du befinner dig i en besvärlig situation. Att inte få sova på nätterna är väldigt enerverande.

Du säger att du talat med en tjej från hyresvärden som rått dig till att göra en anonym orosanmälan samt att ringa till din hyresvärd och berätta om din grannes situation.

Vi tycker att det råd du fått av den tjejen från hyresvärden låter som ett bra förslag. Orosanmälan skickar du in till socialtjänsten där du bor. Beskriv vem det handlar om, var personen bor och heter samt beskriv hur det låter ifrån dennes lägenhet.

Hoppas du är nöjd med vårt svar.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter