Hur ska jag ställa mig till det mitt barn berättar?

Mitt barn på 9 år berättade för mig att hens pappa somnar på soffan varje fredag och lördag. Barnet sitter på sitt rum och leker/spelar tv-spel till sent på kvällen. Barnet får sedan gå ner och väcka sin pappa som säger att hen får gå och lägga sig. Mitt barn nattar sig själv, något hen uttrycker att hen inte är van vid (jag nattar alltid).

Mitt ex har tidigare haft lättare alkoholproblem och jag blir nu orolig och lite bekymrad över vad mitt barn berättat. Jag och mitt ex har ingen bra relation till varandra så att lyfta detta med honom kommer bara resultera i pajkastning.

Barnet berättar också att pappan och dennes sambo åkt iväg en lördagkväll för att äta middag hos vänner på annan ort. Barnet och hans två år äldre styvsyskon blev lämnade hemma själva.

Hur ska jag göra? Vad ska jag svara när barnet berättar sådant här? Hur "allvarligt" ska man ta på sånt här? Jag vill inte göra en höna av en fjäder.

Vad göra

Kommentarer

Hej!

Det låter som du hamnat i en svår situation då du och din före detta inte har en bra kommunikation.

Det bästa är alltid att kunna prata med den andra föräldern om vad ens gemensamma barn sagt eller berättar. För att få hjälp med detta kan man vända sig till familjerätten och be att få samarbetssamtal.

Du skriver att barnets pappa alltid somnar på soffan och att barnet får natta sig själv. Du skriver också att det finns en sambo och ett äldre styvsyskon. Var är sambon när barnets pappa sover? Kan du tala med sambon om pappans eventuella drickande? Finns det släkt eller vänner som skulle kunna veta något om barnets pappa och hans eventuella drickande?

Om du känner en stark oro för ditt barn då det vistas hos sin pappa så kanske du ska vända dig till socialtjänsten, så får de ta ställning till om ditt barns situation behöver utredas.

Hoppas vårt svar var till någon hjälp

Vänligen

Soctanterna

Soctanter