Jag behöver hjälp att få hem min dotter

Hej! Jag är en förtvivlad mamma som har haft sitt barn foster placering nu i 6 månader Med LVU hur sk man lyckas att få hem sitt barn. Skolan gjorde en anmälan på att mitt barn var mkt sjuk och sen hade jag familjenbeandlare hemma hos mig då var där för att hjälpa oss dom bara ljuger för soc och sa en annan sak till mig att jag var duktig och så men dom Ljug för soc behöver verkligen hjälp eller råd hur man ska vara jag försöker sammabeta med Soc men dom vill inte detta ända jag får till svar är detta är för ditt barns bästa. Jag är ingen farlig person har själv uppfrost mitt barn. I 8 år. Jag har en advokat men hon är inte så bra hur ska jag vi göra behöver verkligen tips och råd mina föräldrar vill bil familjhem till mitt barn men hos nekar dom hur ska man vända sig till vi vill verkligen få hem mitt barn snälla hjälp mig MVH Jasmine

Jasmine

Kommentarer

Hej!
Du skriver att du är förtvivlad eftersom du inte får besked om när ditt barn som är omhändertaget enligt LVU kan få komma hem till dig igen.

Eftersom vi inte vet grunderna till att ditt barn blev omhändertaget kan vi inte uttala oss om beslutet. Om du uppfattar att familjebehandlarna säger olika saker till dig och till socialtjänsten kan du be om ett gemensamt möte för att klargöra vilken information som har överförts och vilka förväntningar socialtjänsten har på dig som förälder. Det är bra att du försöker samarbeta så långt som möjligt med socialtjänsten eftersom det bara kan vara till hjälp både för dig och ditt barn.

Du skriver även att nu inte är nöjd med din advokat. Vi råder dig till att prata med henne och berätta hur du upplever det. Om det inte blir bättre kan du be att få ett byte av person.

Anledningen till att dina föräldrar inte blir godkända som familjehem kan vara flera men eftersom vi inte grunderna till att barnen blivit omhändertagna kan vi inte uttala oss om detta. Val av familjehem beror på barnens behov och om ett eventuellt familjehem kan tillgodose behoven.

Vi hoppas att vårt svar att till hjälp och du och dina barn genom kontakten med socialtjänsten får det stöd.

Vänligen
Soctanterna

Soctanter