Kan soc ta min son?

Mina grannar trakasserar mig och min son så det gått så långt att jag har sagt upp min lägenhet. Kan inte polisanmäla då det saknas bevis annat än att dom gjorde en orosanmälan utan grunder som jag välkomnade utredningen av eftersom jag ansåg socialtjänsten kunde hjälpa oss få ett slut på trakasserierna. Men det lyckades inte trots ofantligt fint stöd från socialtjänsten.

Jag har tre månader på mig att hitta nåt annat boende, men är långtidssjukskriven och har betalningsanmärkningar så verkar inte alls gå vägen.

Nu undrar jag, kan socialtjänsten ta min son ifrån mig om jag blir utan egen bostad?
Vi kommer kunna bo hos min mamma tillfälligt så blir inte hemlösa som så.
Räknas jag som en dålig mamma bara för att jag medvetet sagt upp ett förstahands kontrakt för att rädda mitt mående och i sin tur min sons?

Förtvivlad mamma

Kommentarer

Hej!

Det låter som om att du har hamnat i en besvärlig situation.

Kan du prata med din hyresvärd om att få byta lägenhet eller att få ett intyg om att du skött dina hyresinbetalningar för hyran hos dem? Det kan ibland fungera med den typen av referens för att kunna få ny bostad.

Du skriver att ni tillfälligt kommer att bo hos din mamma och det betyder ju att du har sett till att du och din son kommer att ha någonstans att vara.

Utifrån det du skriver finns inte grunder för att ifrågasätta din omsorgsförmåga, socialtjänsten har vanligtvis inte synpunkter på om en mamma flyttar hem till en släkting.

Hoppas det löser sig för er på bästa sätt.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter