Bostad

Min mans bror är alkolist och för två år sedan så hände en olycka med han så han har haft lång väg tillbaka. Han och hans fru har skilt sig och sen hade han en flickvän som hade bodde hos. Så inget boende nu när flickvännen har kastat ut han eftersom han har börjat dricka igen efter behandling. Min mans föräldrar låter han bo i deras lgh medans de bor på sitt landställe. Men nu har de haft så här i 2 år. Frågan är finns det någon hjälp med bostad?

Funderare

Kommentarer

Hej!
Du har frågor kring om din mans bror kan få hjälp med bostad av socialtjänsten.

Det är viktigt att din mans bror gör vad han kan för att själv ordna bostad, såsom att ställa sig i bostadskön och aktivt söka boende på andra sätt till exempel genom Blocket eller privata hyresvärdar.

Eftersom dina svärföräldrar låter din mans bror bo i deras lägenhet så är han inte att räknas som bostadslös. Om däremot svärföräldrarna skulle bestämma sig för att det inte fungerar längre och be honom flytta så är han ju bostadslös och kan då ansöka om hjälp på socialtjänsten. Han kommer att behöva redogöra för hur han själv försökt ordna sin situation.

Vänligen
Soctanterna

Soctanter