vad har soc rätt att göra på dom här frågorna?

får soc typ exempel säga att jag och min tjej bara får träffas typ 2 timmar per vecka och göra ett schema för mig och hon?får soc ochså lova saker som dom inte håller å inte gör som hon har lovat eller? och får soc hitta på saker för jag och min tjej bor på hvb hem olika hvb hem å de kan soc då säga om hon vill komma hit och hitta på nåt å säga typ att jag kommer göra hon gravid när hon kmr hit och hittar på att det är en dålig miljö å att det bara bor äldre killar på mitt boande å de och får soc bestraffa en med att inte få träffa sina föräldrar och syskon och pojkvän och soc får väll inte hota typ att om man gör nåt fel å soc hotar med att dom ska sätta in en på sis hela tiden å de eller? och kan soc göra så om jag träffar min tjej att soc måste veta vars vi ska vara och säga att vi bara får vara där å de och visst om man ska få flytta till familjhem så ska väll soc hitta mer än ett familjehem och inte bara hitta ett å säga att det är det enda hon hittar när det finns massa fler? och visst får inte soc höja rösten åt en så den andra blir sur tillbaka å sånt dära

david

Kommentarer

Hej!

Tack för din fråga. Du har många funderingar och tankar kring din situation. Vi ska försöka besvara dessa så gott vi kan.

Vi vill börja med att du självklart alltid ska känna att du blir respekterad och lyssnad på i din kontakt med socialtjänsten, det är viktigt att du får komma till tals.

Du skriver att du och din tjej bor på varsitt HVB-hem och att socialtjänsten inte låter er träffas som ni vill. Vilka regler som socialtjänsten sätter upp beror till viss del på själva placeringen. Det framgår inte om du är frivilligt placerad enligt SoL (Socialtjänstlagen) eller placerad på tvång enligt LVU (Lag med särskilda bestämmelser om vård av unga).

Oavsett vilken placering du har är det viktigt att du tillsammans med handläggaren pratar om vad det är för regler som gäller och varför. Det är viktigt att du tillsammans med din handläggare går igenom din vårdplan så att det blir klart för dig vad som händer framåt. Om det blir aktuellt med en flytt till familjehem är det bra om du kan vara med i planeringen men det är ju tyvärr ofta brist på familjehem och kanske inte så många att välja på.

Vi hoppas att du och din tjej kan hitta ett sätt att umgås på som fungerar utifrån att ni bägge är placerade på HVB-hem.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter