jag behöver akut hjälp

Meddelande: Hej, jag blev av med min telefon och mina pengar förra veckan. jag har varit typ hemlös i malmö i en vecka nu eftersom jag inte vet vad jag ska göra. jag är hungrig,trött, ledsen och orkar verkligen inte längre vet inte vad jag ska göra. jag behöver råd och hjälp

afshin

Kommentarer

Hej!

Du skriver att du blivit av med både dina pengar och din telefon förra veckan och att du sedan dess inte haft någon fast plats att bo på. Vi vet inte om du har löpande inkomster eller vad det är som gjort att du inte längre har någonstans att bo.

Har du en hemförsäkring så kan det vara bra att kolla med dem först och främst. Många gånger kan det vara till hjälp att berätta för någon annan om bekymmer som man har för att själv kunna agera och hitta lösningar i en svår situation. Har du någon i ditt närverk som kan hjälpa dig på något vis antingen med råd och stöd eller ekonomiskt så kan det vara ett sätt att lösa din akuta situation.

Om du inte på något annat sätt skulle kunna lösa din nuvarande situation så kan du rådgöra med socialtjänsten i din kommun om vad du kan göra. Socialtjänsten kan göra en prövning om du har rätt till bistånd. Detta kan gälla både någonstans att sova och pengar. Det ställs höga krav på att den som ansöker om bistånd själv har gjort allt hen har kunnat för att själv hantera den situation som uppkommit. I samtliga fall görs en individuell bedömning som leder till ett beslut vilket är överklagningsbart.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter