Student vill ha soc pengar till mat

Kan man som student/studerande på högskola få ut en summa pengar av soc för att kunna ha råd med mat?
Om jag som är student hamnar i en situation med 0 kr på kortet och det är 2 veckor till nästa CSN utbetalning, kan jag få ett "lån" av socialen summa (pengar) som går till mat i väntan på den 20:e-25:e.

A.ororlig

Kommentarer

Hej!

Det låter som att du har hamnat i en besvärlig situation. Du skriver att du är studerande med studiemedel från CSN men att pengarna tagit slut och att du nu inte har råd med mat. I första hand har man som ansvar att själv försöka lösa situationen. Du kanske kan låna lite basvaror så som pasta, bröd, mjölk och smör av familj eller vänner? Eller låna lite pengar att handla enkel mat som räcker länge? Går inte det kan du vända dig till Socialtjänsten i kommunen där du bor för att ansöka om hjälp. Socialtjänsten utreder då din rätt till bistånd, ett bistånd från Socialtjänsten skall inte betalas tillbaka.

Om detta är en återkommande situation som du hamnar i behöver du fundera på hur du kan lösa det på sikt. Det framgår inte om du har både bidrag och lån från CSN, har du bara bidraget så skulle en lösning kunna vara att du ansöker om studielån. En annan lösning skulle kunna vara att jobba extra, man har som student rätt att tjäna en viss summa pengar utan att det påverkar hur stort studielån och bidrag man får.

Lycka till med studierna.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter