jag får inte skata utan hjälm

jag är en 11-årig kille som har skatat i typ 3 år och jag måste ha hjälm på mig och jag vet inte varför jag behöver hjälm när jag bara ska åka skateboard på stan.

anonym

Kommentarer

Hej!

Att använda hjälm kan sägas vara ett enkelt sätt för att skydda sig mot skador mot huvudet. Även om det inte finns någon lag att använda hjälm för att åka skateboard så visar statistiken att ett av tio barn/unga som åker just skateboard, longboard eller inlines, skadas varje år.

Som ung är det lätt att tänka att “detta händer inte mig” men just skallskador är ofta allvarliga och kan påverka hela ens liv. Du skriver också att du åker skateboard i stan där det många gånger kan vara andra som gör fel eller skapar osäkra situationer där olyckor händer. Utan hjälm är man skyddslös om man skulle trilla och slå i huvudet.

Vi tänker att det är viktigt att du pratar med dina föräldrar eller andra vuxna som finns runtomkring dig och att de samtalar med dig om vikten av att skydda sig på olika sätt i trafiken och varför det är så viktigt att bära hjälm och andra skydd.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter