Hjälp med boende

Hej igen.
Jag har fått veta att ni har bostäder för folk i nöd.
Vi har 3 månader på oss att flytta ut ur mitt ex lägenhet. Sedan är jag och min son bostadslösa. Är inte dessa lägenheter till för alla som behöver desperat hjälp. Har skulder på KF. Så kommer inte kunna få lägenhet via boplats syd i vilket fall som helst. Snälla. Vill inte hamna på gatan med min son.

Mvh
Charlotta

Charlotta

Kommentarer

Hej!

Vilken svår situation du har hamnat i, då du inom kort kommer behöva flytta ut ur din före dettas lägenhet. Vi förstår att det kan väcka mycket oro och stress hos dig.

Det vilar ett stort ansvar på den enskilde att göra vad den kan för att hitta boende. Därför kan det vara bra om du redan nu anmäler dig i bostadskö till olika hyresvärdar om du inte redan har gjort det. Du skriver att du p.g.a. skulder inte kommer att kunna få någon lägenhet via Boplatssyd. Det kan ändå vara ett sätt att på sikt ha möjlighet att få ett bostadskontrakt även om det inte i nuläget löser din situation. Kostnaden för en köplats är 300 kr per år.

Det kan också vara bra att kontakta privata hyresvärdar som oftast kan ha egna kösystem. Det finns många personer som har skulder hos Kronofogdemyndigheten. Det i sig betyder inte att man inte kommer kunna få ett förstahandskontrakt. Det går även att via olika webbsidor söka andrahands- och inneboendekontrakt.

Om man står helt utan boende kan man vända sig till socialtjänsten i den kommun man tillhör för att ansöka om hjälp. Om man inte anses vara berättigad hjälp med boende enligt 4 kap 1 Socialtjänstlagen kan man ansöka om nöd, i det fall man helt saknar egna inkomster och nätverk som kan hjälpa till.

Vi hoppas att du kommer att hitta en lösning för dig och din son!

Vänligen

Soctanterna

Soctanter