Orolig, hjälplös, ensam.

Min förälder jag levt med vräktes för andra gången och är hemlös, vilket även jag blev. Jag hyr ett rum
själv, utan kök och har inget fast inkomst, jobbat ihjäl mig de pass jag fått från olika jobb, var tvungen att hoppa av skolan. Nu är jag rädd att pengarna kommer inte räcka. Jag vet inte vad jag ska göra, kan jag få hjälp med något tryggt boende? Vet att jag kommer vara garanterat jobb 10 timmar iallafall i veckan. Söker jobb varje dag.
Mår skit har ingen att prata med eller så, försökt att fixa det själv, men börjar må dåligt, finns det hjälp för mig? Strax över 20 år sedan

Ensam ung vuxen

Kommentarer

Hej!

Vi förstår att du befinner dig i en svår situation där du och din förälder förlorat ert boende. Bra att du lyckats hitta ett rum att hyra, även om det saknar kök. Det är en oerhört stressande situation att både sakna bostad och ha svårt att få pengarna att räcka till.

Bra att du tar alla jobb du kan få och fortsätter söka andra mer långsiktiga jobb där du med säkerhet kan försörja dig.

Vårt råd är att du vänder dig till socialtjänsten där du bor och ansöker om försörjningsstöd som kompletterar den inkomst du har. Socialtjänsten gör en beräkning varje månad och hamnar du under normen vissa månader kan du få försörjningsstöd. Nedan kan du läsa mer om försörjningsstöd:

https://www.socialstyrelsen.se/stod-i-arbetet/ekonomiskt-bistand/ekonomi...

När det gäller boende så är det var och ens eget ansvar att söka bostad. I många kommuner är det svårt att få lägenhet och man får ibland stå i kö. Ett bra tips kan vara att hyra ett rum hos någon eller hyra i andrahand till du hittar en egen lägenhet. Skulle du stå helt utan boende och inte kan hitta en lösning på egen hand kan socialtjänsten hjälpa till med akutboende för natten. Detta brukar vara enklare vandrarhem eller härbärgen.

Vi hoppas att du hittar en bra och trygg lösning och att du hittar ett arbete som du kan försörja dig på.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter