Fråga

Hej !

Det är så att jag är separerad 3 år sedan. Bott i en annan kommun tillsammans med mina 2 minderåriga barn. På grund av andra omständigheter bl.a jobb så flytta jag ner till Malmö efter överenskommelse med exmaken att barnens bästa är på deras hemmaplan i Där dom är födda och uppväxta i och med hänsyn till min 10 åriga son som har autism diagnos att jag som förälder vill minimera förändringar för honom. Jag har idag fått till min kännedom att mina barn samt deras pappa kommer bli vräkta pga av obetalda hyror på deras hemadress . Det är mitt ansvar att se till mina barns bästa och vill därav flytta ner dom till Malmö. Jag är inneboende med min kille i nuläget i hans lägenhet men det kommer inte fungera att bo där längre nu. Jag har sökt massor på boplatssyd och andra hyresvärdar utan resultat och står i nuläget kvar på samma plats. Hyrorna är sky höga och med min lön kommer jag hamna i ekonomisk kris . Finns det någon slags hjälp vägledning som jag kan få på vägen. Jag är flexibel och har 100% fast jobb och kommer göra allt för mina barn ska få ett eget tryggt boende.

Anna

Kommentarer

Hej!

Vi förstår att det är en svår situation för hela familjen. Att barnen behöver lämna sitt hem kan innebära stora påfrestningar och då speciellt för din son med autism.

I Malmö är ju som du skriver bostadssituationen besvärlig. Det krävs lång kötid för att få ett kontrakt. Malmö Stad har en bostadsrådgivning som ger information, råd och vägledning kring bostadsmarknaden, bostadssökande och vad som gäller på hyresmarknaden. Bostadsrådgivningen erbjuder stöd både enskilt och i grupp, men är ingen bostadsförmedling och ger inte juridisk rådgivning.

Kontakta Bostadsrådgivningen
Telefon: 040-34 93 38
E-post: bostadsradgivning.asf@malmo.se
Besöksadress: Fänriksgatan 1

Vi hoppas att du och barnen finner ett tryggt boende framöver.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter