Fråga

Hej!
Jag fick uppehållstillstånd i sep 19 och bor fortfarande kvar i Migrationsverkets boende. Jag måste flytta senast i februari och kommer att måsta få hjälp av Soc både med boende och ekonomiskt då jag inte är berättigad etableringsplan.

Min son bor i en annan stad med sin mor och han har uppehållstillstånd och jag vill bo i samma stad som han men jag är skriven på annan ort, i Migrationsverkets anläggningsboende.
Hur kan jag ansöka om försörjningsstöd och hjälp med boende i min sons stad då jag nu är skriven i denna stad? Jag har inga vänner som jag kan skriva mig hos eller flytta in hos, men vill verkligen bo där och försöka bygga ett liv nära min son.

Sofia

Kommentarer

Hej!

Vad skönt att ditt beslut om uppehållstillstånd är färdigt och att du nu kan börjat planera för ditt liv i Sverige.

Du skriver att du fått uppehållstillstånd sedan september månad i år och kommer att behöva hjälp från kommunen både avseende boende och försörjningsstöd då det inte finns någon etableringsplan för dig hos arbetsförmedlingen.

Om du redan i september fick beslutet om ditt uppehållstillstånd tänker vi att du redan har en kontakt med socialtjänsten för din försörjning. Prata med din handläggare där om din möjlighet att söka boende i din sons hemstad, för att komma närmare sonen och kunna arbeta vidare på er relation samtidigt som du försöker etablera dig där med studier och aktiv fritid.

Eftersom ditt tillstånd redan är klart är vi osäkra på om Migrationsverket har möjlighet att göra en kommunplacering i just den kommunen där din son bor. Det kan vara värt att förhöra sig om möjligheten hos Migrationsverket.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter