Min socialsekreterare kräver fysiskt möte, råd?

Skriv ist. Min handläggare vägrar ha tel-möte med mig ang planering av umgänge med min dotter. Säger att detta är så viktigt att vi måste ses på ett möte. För att ses på detta möte måste jag åka 70 mil tur och retur! Har pratat med chefen också om att få ha ett tel-möte istället, utan gehör.
Tacksam råd!

Doris

Kommentarer

Hej!

Barn har rätt till umgänge med båda sina föräldrar, och om barnet är placerat så har socialtjänsten ett ansvar att så långt det är möjligt säkerställa att umgänget som ska ske, blir säkert och en bra upplevelse för barnet.

Inför att ett umgänge ska komma igång, eller om ett tidigare umgänge inte fungerat så bra, vill antagligen socialsekreteraren gå igenom vad som ska gälla framöver, hur umgänget ska gå till, hur ofta och så vidare. Ibland kan det vara nödvändigt med personliga besök och vid andra tillfällen kan det räcka med ett telefonmöte eller möte över Skype.

Soctanterna har svårt att uttala sig i enskilda ärenden om anledning till olika beslut eller ställningstagande, men personliga möten kan vara rimliga att kräva i vissa lägen. För att ditt barn ska kunna få rätt till umgänget med dig är det nog bra att du försöker samarbeta med handläggaren så mycket du kan.

Vi hoppas att det löser sig för er.

Vänligen
Soctanterna

Soctanter