Skälig hyreskostnad

Hej!
Jag är en ensamstående mamma med ett barn på 10 år gammal som har en svår funktionsnedsättning.
Jag bor i en dyr andrahandskontrakt och hyran är högre än riksnormen och 2018 fick rådrum att sänka boendekostnaden och bostaden är en liten etta.
Då kunde jag lösa det men vi bodde väldigt trångt och pressat så min syster som delade hyran orkade inte bo kvar pga min sons funktionsnedsättning .
Nu har hon flyttat och jag har väldigt svårt att betala hyran och min handläggare på ekonomiskt bistånd uppger att jag hade rådrum och skulle ha löst problemet då jag hade lång tid på mig men jag gjorde allt jag kunde utan resultat så min ansökan avslogs trots att jag förklarade för handläggaren att min son har en funktionsnedsättning som kräver omvårdnad och stöd i vardagen och vi kan inte bo hur som helst.
Enligt deras beslut hade jag lång tid på mig att sänka boendekostnader och jag hade kännedom om situationen men jag gjorde allt jag kunde utan resultat.
Min son har en svår funktionsnedsättning vilket innebär att jag måste bara fokusera på honom.
Jag bad beviljas högsta godtagbara hyran men hon gick inte med och vi lever nu under existensminimum och inkomster jag har räcker knappt till hyran och ansökan om nöd avslogs.
Pga min sons funktionsnedsättning kan vi inte bo som inneboende hos någon och jag står i olika bostadskö utan resultat och snart är vi bostadslösa.
Vad kan jag göra? Hjälper det om jag överklaga beslutet? Vad händer om vi blir bostadslösa?
Mvh
Orolig mamma

Orolig mamma

Kommentarer

Hej!

Vi förstår din oro utifrån din situation. En likalydande frågeställning med rubriken ‘Försörjningsstöd’ är besvarad 2019-11-26. Om du läser det svaret får du svar på dina frågor.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter