Han trivs inte och är rädd

Hej, min partner har det väldigt svårt hemma... han är 14 och jag är 13. Han har skilda föräldrar men bor hos sin mamma pågrund av att pappan har diagnoser och det är större risk att han råkar illa ut där. Men han får bl.a ta hand om sina små syskon (9, 6 och 2) så att hans mamma ska kolla på tv:n. han får skäll för saker han inte har gjort. Hans föräldrar bryr sig inte direkt om honom, ett exsempel är när han nyligen sa till sin mamma att han mistänker att han är glutenintolerant men hans mamma skäller då ut honom för det. Hans föräldrar klagar på att dom har dålig ekonomi när dom själva köper nya macbooks, airpods och senaste modellen av iphone. Om någon av hans systrar (9 och 6) skulle vara förkyld så skulle dom få vara hemma men inte han. Han ska ha spytt eller ha feber för att få vara hemma. Men om han t.ex. kräks så får han vara hemma 1 dag men inte mer. Hans systrar därimot får vara hemma i ca 3 dagar. När han är hemma så är han rädd. Han är rädd för att hans föräldrar ska slå honom. Han har/blir psykist misshandlad hemma... Vad ska jag göra...?

Orolig partner

Kommentarer

Hej!

Vad fint av dig att hjälpa din partner! Det låter verkligen som om han behöver stöd och hjälp.

Det första steget för honom kan vara att prata med kuratorn på skolan för att berätta om sin hemsituation. Om han inte tycker att det känns bra att prata med kuratorn kan han kontakta UMO (ungdomsmottagningen) det kan han göra antingen via deras hemsida:

https://www.umo.se/

på telefon eller att gå till närmaste mottagning.

Det är viktigt att din partner vet att det inte är ok att han har det så här hemma, att det finns stöd och hjälp att få.

Hoppas att du kan hjälpa honom att få en bra kontakt och att du fortsätter att vara ett gott stöd för honom.

Vänligen
Soctanterna

Soctanter