Pappan väljer frun framför barnet

Hej,
Min son (snart 12 år) vill inte åka till pappa. I grunden ligger en dom om misshandel av pappan på sonen men efter en tid verkade umgänget vara lite bättre. Nu efter ett par månader protesterar barnet för fullt igen.
Han blev hemskickad (av pappans frun) en gång för han "bråkade så mycket", en gång rymde han och nu vill han inte åka för att han alltid blir skuldbelagd för olika saker när han väl kommer dit. Som jag förstår det så står pappans fru för de mesta av kommentarerna och pappan står bredvid och hör men gör ingenting! Aldrig! Trots ibland riktigt fula kommentarer. "pappa tror ändå bara på sin fru" säger sonen till mig.
Hon gör alltså så att pappan indirekt måste välja mellan de två och pga passivitet blir frun vald. Min son gör allt för att slippa åka dit. Det enda lösningen är ju att pappan behöver stå upp för sin son, och jag vet inte Om han kan, han är konflikträdd och tystlåten som person och hon är stark, eller träffas någon annan stans än där hemma. Men sonen känner sig såklart sviken.. T o M socialtjänsten vet att det är frun som stället till det, så tråkig situation.
Vad gör man?

Funderaren

Kommentarer

Hej!

Du beskriver att din sons umgänge med sin pappa tidigare fungerade bättre. En anledning till att umgänget inte fungerar är att pappa inte ställer sig på sonens sida då pappas fru skuldbelägger och ger fula kommentarer till sonen.
Det är givetvis en tråkig situation för din son och det påverkar ju även dig då sonen känner sig sviken. Det är viktigt att du som förälder finns som stöd för din son både när han vill och inte vill träffa sin pappa. Ett förslag är att sonen och pappa träffas själva kanske på stan eller gör någon egen aktivitet utanför hemmet.

Vänligen
Soctanterna

Soctanter