Snatteri

Hej, jag är en mamma på 29 år som haft med soc o göra innan väldigt länge, kämpat i över 3 år för o bevisa jag är en bra mamma lyckats med det o fått allt nerlagt, har för nuvarande inget på barn o ungdom o göra får bara pengar av soc ect, min fråga är då: jag råkade av misstag lägga en sak i en annan påse när jag handlade så åkte dit för ringa snatteri (kommer få böter) kommer detta komma in till soc så jag får med dom o göra igen eller hur ligger det till? Tackar för svar

Ångest..

Kommentarer

Hej!

Vi kan inte med säkerhet säga att du kommer bli kontaktad av socialtjänsten eller inte. Det handlar egentligen mer om de som tog dig för snatteriet, är oroliga för ditt barn med anledning av den händelsen.

Om vi tänker att väktare eller butikspersonal tar dig i samband med att du går ut ur butiken utan att ha betalt för varan, du är ensam och har inte ditt barn med dig. Du gör dig skyldig till ringa brott för att en vara inte betalats för och du får böter. Du tar ditt straff, konstaterar ditt misstag och så vidare. I detta finns det kanske inte några uppgifter som tyder på att någon är orolig för ditt barn pga av händelsen och ingen anmälan görs vidare till socialtjänsten.

Om du däremot har med dig ditt barn vid händelsen, utsätter ditt barn för en situation eller använder ditt barn för att kunna göra brott, ställer till med en stor scen när väktare eller polis ska ta dig till avskilt rum, så kan en oro uppkomma för hur du ser till ditt barns behov, och en anmälan görs till socialtjänsten från polisen eller väktaren.

Socialtjänsten kommer, när de fått in anmälan, kalla dig och ditt barn för ett bedömningssamtal, och efter detta besluta om det finns anledning att utreda ditt barns situation vidare eller ej.

Om du har gjort ett tillfälligt misstag, och det inte har inneburit några konsekvenser för ditt barn, så tycker vi inte att du ska oroa dig, utan avvakta och se om du blir kallad till socialtjänsten eller ej.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter