LEDSEN MAMMA

Hej, jag fyllde nyss 22 år och har en son på två månader. Jag lever i ett destruktivt förhållande med sonens pappa. Där det förekommer psykisk misshandel och han kan även använda våld. Hålla fast mig emot min vilja, så hårt att jag fått blåmärken. Han brukar även hålla för min mun och trycka ner mig, putta mig. Kalla mig för hora och gå på väldigt personliga saker som att säga att han förstår varför mina föräldrar lämnade mig som liten, och mycket mer. Han håller på och bryta ner mig bit för bit, jag är rädd att om detta fortsätter så kommer jag bryta ihop och inte kunna ta hand om min son. Det går redan utöver honom. Problemet är att jag kan inte lämna honom jag står på vårt nuvarande hyreskontrakt ( andra hand ) hyran ligger på 9000kr/ mån och min föräldrapenning får jag lite mer än 8000kr/mån plus barnbidrag på 1250kr/mån . Jag har skulder sen tidigare och jag måste betala runt 3000kr/mån i skulder. Så jag har verkligen inte råd att bo kvar här ensam då bara skulder och hyran går på mer än vad jag får i månaden. Jag har ingen familj som kan hjälpa mig eller vänner. Jag har ansökt om bostadsbidrag men kan endast bli beviljad 2000kr/mån vilket inte räcker till då jag är uppe i 12000kr/mån i bara hyra och skulder. Har vart i kontakt med soc, men dom säger att dom inte kan hjälpa. Utan uppmanar mig att på på hotell/vandrarhem. Men ser inte hur det ska kunna vara ett alternativ då jag inte har bil kan jag inte släpa på alla mina och sonens saker... Jag har letat väldigt länge efter billigare bostad men har inte lyckats hitta billigare i stockholmsområdet, och kan inte få tag på första hands då jag har mina skulder.
snälla hjälp!

SNÄLLAHJÄLPMIG

Kommentarer

Hej!

Vi förstår att du befinner dig i en jobbig situation som du har planer om att lämna, vilket låter bra då det aldrig är ok att utsättas för misshandel.

Du skriver att du är mamma till en son, och är han boende med er är han utsatt för att bevittna våld i hemmet vilket inte är bra för honom, varken på kort eller lång sikt. Du skriver att du är orolig för hur du ska kunna ordna en ny bostad samt hur du och din son ska klara er ekonomiskt framöver.

Som du säkert fått information om av socialtjänsten som du varit i kontakt med är socialtjänsten inte bostadsförmedling, och du måste försöka söka bostad i olika former själv i första hand. Vilket du förmedlar att du har försökt.

Vi vill råda dig att ta kontakt med det socialtjänstkontor du tillhör utifrån var du bor. Du kan ansöka om skyddat boende om du är i behov av skydd, ekonomiskt bistånd samt stöd och råd utifrån din utsatta situation. Vid din ansökan inleds en utredning för att komma fram till vilket behov av socialtjänstens insatser du och din son kan vara i behov av. För dig och din sons skull är det viktigt att du berättar hur det faktiskt är för att du och din son ska få den hjälp och det stöd ni behöver

Vi hoppas att du har fått svar på dina frågor och önskar dig och din son ett tryggt liv utan våld framöver!

Vänligen

Soctanterna

Soctanter