Skyddat boende

Hej. En kompis till mig har fått skyddat boende av kommunen , hon bor där bara
ibland mestadels bor hon med sin nya gubbe. Hon anklagade sin förra för både misshandel och olaga hot , detta var ren lögn och han är helt frikänd och åtal nerlagda. Hur kan det komma sig att kommunen låter henne fortsatt bo i skyddat boende det måste väl kosta pengar. Hon och hennes förra har en bostadsrätt tillsammans och vill att han flyttar kan detta vara skälet till varför hon låtsas vara rädd. Saken har gått till tingsrätt- Vid förhandlingen om medling hade hon med sig en socialsekreterare som berättade hur svårt hon hade och vilket behov hon hade av lägenheten. Han var inte vatten värd.

Alice

Kommentarer

Hej!

Du verkar upprörd över din väninnas beteende och undrar över den hjälp hon får från kommunen.

Det går inte att uttala sig om vilka rättigheter din väninna har till skyddat boende då grunden för beslutet inte är känt för oss. Ibland kan ett beslut väcka undran för någon utomstående men det finns ofta olika anledningar som inte är kända för utomstående eftersom uppgifter inom socialtjänsten är sekretessbelagda.

Du kan välja att prata med din väninna om dina tankar och fråga henne om anledningen till att hon har beviljats skyddat boende. Om detta inte gör det tydligare för dig får du försöka tänka att det finns saker du inte känner till och med det respektera beslutet.

Vi hoppas du får ett bra samtal med din väninna och att du känner dig nöjd med det.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter