Ensam pappa på heltid

Hej! Jag är en pappa på heltid och har varit det i två år. Vi levde i två år med varanann vecka, bara det var tufft. För två år sen ville hon inte längre ta hand om våra barn. Jag ställdes på en sekund till att ta hand om våra barn helt ensam, det var självklart att jag gjorde det eftersom det inte fanns några alternativ. Mamman orkade inte med vår son som fått diagnosen Autism/ADHD och det vid den tidpunkten när sonen hade svårt att gå till skolan vissa dagar. Jo, det var kämpigt tyckte jag också, men att bara lämna över allt bara för man inte orkar (två månader senare förlovade hon sig med en ny man). Jag kämpade vidare med skola, bup, socialhjälp, jobbade så mycket jag kunde tills jag kände att det inte funkar längre, jag fick sjukskriva mig för att ta hand om situationen. Jag vart senare utskriven fr fsk, uppsagd pga att jag inte kunde jobba, jag fick vår son till en ny skola där han trivs och går nästan 100% nu, vissa dagar är det kaos och det blir ingen skola. Jag är i det närmaste i konkurs, jag har inget nytt jobb och svårt att få jobb pga att jag berättat om min situation, tappat mycket energi av allt detta. Till frågan: Finns det nån hjälp ekonomiskt till oss heltidsföräldrar som har lämnats ensamma med allt ansvar, när den andra föräldern givit upp och man ensam ska försöka ta hand om allt detta.

MelT

Kommentarer

Hej!

Du har en tuff situation i att som förälder vara stark och närvarande för ditt barn som har särskilda behov och kanske behöver mer stöd och hjälp i vissa situationer. Att bli lämnad ensam med ansvaret för att den andre föräldern tycker att det är för tufft och inte längre vill är så klart extra tungt för den förälder som är kvar och tar ansvaret för barnen. Men precis som du skriver är det självklart att man gör allt man kan för att ens barn ska ha det så bra som det bara går.

Ditt arbete med att vara närvarande för ditt barn verkar dessutom ha gett resultat med att ditt barn har en skola hen trivs med och vilket visar sig i nästan 100% skolgång.

Även om din närvaro och arbete för ditt barn har gett resultat, så har du fått en ekonomisk situation som är så besvärlig att du inte ser någon utväg i den på egen hand. Du undrar om det finns någon ekonomisk hjälp att få utöver den hjälp med försörjningsstöd som vi förstått att du haft.
Inom ramen för Socialtjänsten kan du givetvis ansöka om bistånd över norm till specifika ändamål för dig eller barnen.

I övrigt finns det olika fonder och stipendier som du som privatperson kan söka medel från mer om detta kan du läsa på länken här:

http://sokastipendium.se/fonder-att-soka

Vi hoppas på att du och barnen fortsätter er positiva utveckling tillsammans

Vänligen

Soctanterna

Soctanter