Vi är inte i behov av LVU!

Hej soctanter, jag är 14 och är just nu med min syster på 3.
för 3 veckor sedan så blev vi LVU placerade, jag har inte gått i skolan sen dess utan fick bara läxor från 4 ämnen, och har haft YTTERST dåligt bemötande av socialsekreterarerna samt andra, när vi fick träffa mamma för några dagar sedan så efter vi gick så säger en som jobbar på soc till min mamma inte ska ge oss något hopp och då bryter min moder nästan ihop, ursäkta mig men hur kan sånna få jobba hos er? chefen fick till och med be om ursäkt efteråt, Istället för att hjälpa så förstör ni.

Socialnämnden ska ge sitt beslut om någon vecka men jag har 0 hopp om att vi får komma hem igen, dessutom så har dom största anklagelser om varför vi inte kan vara där löst sig, vad kan jag göra? Ska jag bok tid med min advokat eller?? Snälla säg allt vi kan göra så detta kanske löser sig innan det är för sent

hur kan två totalt opassande ”sekreterare” kallas en myndighet och bestämma över våra liv? Detta tär hela familjen isär. Min mamma är ensamstående förresten

Namnlös

Kommentarer

Hej!

Vad tråkigt att du känner att personer från socialtjänsten haft ett dåligt bemötande mot dig och din familj. Att separera, om än tillfälligt från sin förälder/ar är naturligtvis ett stort trauma oavsett vad det beror på.

Du skriver att du är 14 år och har naturligtvis rätt att få veta varför det blivit så här. Du har rätt att få din värld begriplig för dig. Din handläggare på socialtjänsten ska i samtal med dig kunna besvara dina frågor och funderingar. Skriv ner dem innan och ha frågorna med dig när du ska ha samtal med handläggaren från socialtjänsten.

När barn separeras från sin förälder/ar ska vården övervägas var 6:e månad. Det står i lagen att socialtjänsten ska arbeta för att barn ska kunna flytta hem till sina föräldrar igen. De saker som var orsak till separationen ska då vara avhjälpta, så att barnen är trygga och får sina behov tillgodosedda hos sin förälder/ar.

Barn/ungdomar som omhändertas enl. LVU har alltid ett personligt ombud. Kontakta ditt ombud för att be om hjälp hur du ska gå till väga.

Hoppas att det blir bra för dig och din lillasyster!

Vänligen

Soctanterna

Soctanter