Får man uttrycka sej kränkande om föräldrarna framför barn?et?

Hej! Har en 11 årig älskad son som är frivilligt placerad sen i september. För att det är oroligt hemma hos oss då jag o resten av syskonen flydde till en soclägenhet fr pappan för 2 år sedan. Våldet mot mej o ibland även barnen förekommer o jag blev misshandlad för ca 3 v sedan. Soc har nu strax efter händelsen och idag 15.10 sagt till min son att"Vi !! Föräldrar inte skärper oss? Vi? Pappan har förbud fr soc att vara här i LG. Han styr mej m järnhand o det både psykiskt o fysiskt. Narcicist, anser jag att han är. Trots förbudet o trots att soc här i Olofström vet om att han är här o håller på, så säger dom: vi kan inget göra. Kontakta polisen! Så man är ju hjälplös. Man får ju ännu mer skit av pappan o hånas för att man ringt polisen. Så det är svårt. Frågan är då, får man säga så till ett barn som vill hem? Han blir ju förtvivlad. Dom ska väl vara mer förstående än i komma m sånt, o 2!! Gånger har det skett nu. Hjälp mej o först hur detta får ske. Mvh fundersam mamma.

Fundersam mamma

Kommentarer

Hej!

Vi kan förstå att din son vill komma hem. Det är inte alltid som det är lätt för ett barn att vara ifrån sin eller sina föräldrar. Anledningen till att socialtjänsten har placerat din son är inte helt klar. Vi kan anta att de beror på att din son bevittnat och/eller blivit utsatt för våld begånget av hans pappa.

Socialtjänsten har i uppdrag att se till att barn och ungdomar får det skydd de behöver. Det kan till exempel vara att placeras utanför familjen i ett så kallat familjehem.

Socialtjänsten skall alltid föra sina samtal med klienter vare sig det är barn, ungdomar eller vuxna på ett respektfullt och icke nedsättande vis. Socialtjänsten måste på ett korrekt sätt informera barn om anledningen till att de blivit placerade genom socialtjänsten. Om du uppfattar att er socialsekreterare där du bor inte utför sitt arbete på rätt sätt skall du kontakta dennes chef och framföra dina klagomål.

Som vi förstår det har du och dina barn fått en bostad genom socialtjänsten för ca 2 år sedan till följd av att deras pappa misshandlat både dig och barnen. Detta har inte hindrat honom från att fortsätta med våld gentemot er. Det är du som vuxen och mamma som måste se till att pappan inte har tillträde till er bostad, både till skydd för dig och barnen. Socialtjänsten kan besluta om att vissa personer inte får befinna sig i deras bostäder men det är den person som bor där som har ansvar för att socialtjänstens regler för bostaden efterföljs.

Barnens pappa har misshandlat dig nyligen vilket förhoppningsvis är polisanmält. Om det inte är tillräckligt skydd med den bostad du bor i kan du vända dig till polisen och få information om hur barnens pappa kan få kontaktförbud. Du kan också diskutera med din handläggare på socialtjänsten om eventuellt behov av skyddat boende.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter