Heroinmissbrukande Mor, Umgänge

Hej. Jag har sedan 2012 varit Beroende av Opiater. Men jag tog Subutex varje dag olagligt som jag fick av Far till Mina Barn. Fick första Dottern när jag var 19år gammal 2014. Men fick en Dotter till 2016 och gick fortsatt på hans medisiner. Men så i 2018 Februari så gick allt åt helvete. De tog våra Barn och jag började med Heroin. Nu har det gått snart två år och jag har ont av saknad. Jag är 90% av tiden helt normal och utrolig sällan så pass påverkad att det syns. Jag fick möta Barnen en månad efter att de Flyttade men för det urinprov och allmän check. Verkade normal fast positivt svar på Heroin. Fick möta Barnen men efter det så har Socialtjänsten ändrat sig helt. Barnen är SoL placerade i Familjehem. Sedan 6 August i så har jag inte ens fått prata med Barnen i telefon. Förstår inte varför de strypt all kontakt då vi haft en väldigt bra kontakt mellan mig och Familjehemmet. Jag har ont och ångest dygnet runt och vill inte svika mina Barn genom att var en ringa eller besöka. Snälla både Barnen och jag har ju samtal och besöksrätt då Barnen dessutom är Frivilligt placerade.

Jag går med på urinprov, kontroller, övervakning och allt vad de nu vill dra till med jag vill dessutom sluta med Narkotika och tror att det blir lättare att vilja om jag får se mina Barn. Jag Saknar Dem Så Otroligt Mycket..

Mvh Erica

Erica S

Kommentarer

Hej!

Förstår din saknad av barnen och att du har en önskan om att kunna tala med dem i telefon eller träffa dem. Vi kan inte svara på individuella ärende utan mer generellt.

Om placeringen är enligt 4 kap 1 § SoL (dvs med samtycke) så är det vårdnadshavare som bestämmer, dock ska man komma överens med socialtjänst och familjehem.

Samtidigt så är det familjehemsföräldrarna vilka är närmast barnet som bäst kan beskriva hur barnet mår. Socialtjänsten ska lyssna på deras uppfattning och frågor avseende kontakt eller umgänge skall gå via socialtjänsten. Bedömning ska alltid bygga på vad som är bäst för barnet.

Det bästa är om du kontaktar handläggaren på socialtjänsten för dina barn så att du kan få förtydligat varför det ser ut som det gör med kontakten med dina barn.

I Malmö stad finns en verksamhet som erbjuder umgängesstöd, den kallas Umgåsen. Du hittar mer information om verksamheten på följande hemsida:

https://malmo.se/Service/Du-och-dina-anhoriga/Familjefragor/Stod-vid-ski...

Du skriver att du vill sluta med narkotika. Vi föreslår att du tar kontakt och bokar tid med en missbrukshandläggare på den socialtjänst du tillhör och ansöker om avgiftning och behandling.

Hoppas vårt svar var till någon hjälp.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter