Hur kan vi få socialen till att hjälpa oss fortsättning på 00431

Min dotter bodde med mig förre jag blev frihetsberövad och när jag var inne bodde hon med sin store bror och hans fru och barn. Socialen i deras stad hjälpte dem ekonomiskt för henne. Jag har varit ut och in från kåken sista åren och har inte varit en bra förebild det vet jag. Trots min dotters "stökiga" uppväxt så är jag glad och stolt över att min dotter fortfarande vill och går i skolan och inte ger upp. Om vi inte får bostad är jag rädd att hon ska tappa motivationen helt och välja en dålig väg i sitt liv.

Jag förstår att dem inte vill hjälpa mig för jag gör misstag om o om igen men så länge jag har min dotter trodde jag att samhället skulle hjälpa henne genom att hjälpa mig. Nu står vi båda utanför och har det jätte dåligt och ingen vända oss till.

bostadslös med min 17åriga dotter!! Vad är våra rättigheter?

Kommentarer

Hej

Att inte ha en bostad skapar ofta stor oro hos både vuxna och barn.

Vad bra att din dotter kunde bo hos sin bror när du avtjänade ditt straff. För att få svar på dina frågor gällande avslaget om boende råder vi dig att ta kontakt med ansvarig socialtjänst och be att få ett förtydligande av vad du behöver göra för att få stöd och hjälp med boende. Du har alltid rätt att göra en ansökan och få din sak prövad. Därefter får du besked om beslut och grund för socialtjänstens beslut. Om du får avslag har du rätt att överklaga beslutet till Förvaltningsrätten.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter