Får ej gå till skolan

Hej, är en 13 årig tjej som har varit med om en hel del vilket har orsakat att jag får sitta i jourhem just nu i väntan på att hitta ett familjehem till mig. Saken som jag vill komma fram till är att min socialsekreterare behandlar mig på väldigt dåligt sätt vilket har fått mig att falla i depressioner osv. Enligt socialen är jag jourhemsplacerad just för att jag och min mamma kommer inte överens om vissa saker, t.ex tider jag ska vara hemma. Och det här tycker jag är helt jävla onödigt för det har skadat min och mammas relation, vi glider bara isär ju mer tiden går. I det här fallet har ju min mamma blivit deprimerad och klarar helt enkelt inte av att gå till jobbet mer, vilket gör det ännu jobbigare för min lillebror som jag har hemma.
Idag när jag vaknade så såg jag att min mobil var borta. Frågade jour mamman vart den var, och hon hade fått uppdrag från min socialsekreterare om att ta telefonen ifrån mig. Just nu är det bara nog för mig, hon har gått mig på nerverna i alla dessa år och jag klarar inte av det längre. Dessutom får jag heller inte gå till skolan när det finns skolplikt här i Sverige? Man ska ju få hjälp av socialtjänsten vad jag har hört, men mitt liv faller bara ihop. Får heller inte tag på min socialsekreterare. Vad ska jag göra?

Renna

Kommentarer

Hej!
Det låter som om du just nu inte har det så bra och behöver någon att prata med om din situation.

Även om du är besviken på din socialsekreterare är det henne du måste prata med om din oro och få besked om anledningen till placeringen samt hur planeringen ser ut framöver. Du behöver också någon att prata med om din oro för mamma och lillebror. Om det skall fungera för dig att bo i en tillfällig familj måste du känna dig säker på att även mamma och lillebror har det bra. Det är även viktigt som du skriver att du får en fungerande skolgång.

Eftersom du är ett barn skall du inte behöva ta ansvar för att kontakten med socialtjänsten fungerar. Säg till ditt jourhem att du vill ha kontakt med socialsekreteraren och prata med din mamma så att ni tillsammans kan prata med socialsekreterare.

Vi hoppas att du får den hjälp du behöver så att du inte behöver oroa dig för din mamma och lillebror och att du få komma till ett familjehem där du kommer att trivas och må bra.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter