boende

Hej! Denna månad fyller jag 17 år och nästa 18. Jag känner mig otrygg i mitt hem då jag inte trivs med mina föräldrar eftersom jag inte tycker vi har en sund relation. Jag tycker de begränsar mig i vad jag får och inte får göra alldeles för mycket och när vi har argument får jag inte säga min åsikt då de alltid skriker på mig, trycker ner mig eller säger till mig att hålla käften. Jag känner helt enkelt att jag inte har rum för att vara mig själv riktigt.
Det var mycket värre när jag var yngre då de brukade slå mig, vilket de inte gör idag, men det är fortfarande psykist jobbigt då jag kan få kommentarer om mitt utseende osv. Jag fyller 18 nästa år men jag känner inte att jag klarar av att bo hemma längre men vet inte om jag heller vill bo hos en fosterfamilj. Allt jag vet är att jag inte vill bo hemma då jag inte känner mig säker eller välkommen. Hur gör jag?

18 nästa år

Kommentarer

Hej!

Du verkar ha det besvärligt hemma där du tidigare blivit fysiskt misshandlad av dina föräldrar och fortfarande blir psykiskt misshandlad.

Så som du beskriver de förhållanden du lever under så är det inte acceptabelt. Om du går i skola kan du vända dig till din kurator som kan stötta och hjälpa dig vidare till socialtjänsten. Du kan naturligtvis själv vända dig till socialtjänsten där du bor och göra en anmälan kring dina hemförhållanden. Socialtjänsten kommer då göra en utredning och besluta om lämplig åtgärd.

Vi hoppas och tror att du skall få det stöd och den hjälp du är i behov av.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter