Jag har blivit utsatt av grova ärerkränkningar

Hur ansöker jag om skadestånd om jag har blivit utsatt för en galen människa på socialen som har kränkt mig och förnedrat mig, hånskrattat åt mig när jag kommer med sökta jobb och har egna kunskaper inom olika områden, kallar mig för otrolig elaka saker och säger flera år i sträck, du har inte "rätt" att få pengar. Jag har fått förlorad arbetsinkomst på detta och det är stora belopp och äckliga trakasserier så att man blir gråtfärdig ;(...har hållit på sedan 2007. Detta kan inte var lagligt, då det även har kommit till min kännedom att denna person finns med i belastningsregistret för en mängd tidigare brott Vad gör jag?? Det handlar väl om att bli utsatt för brott, då ärekränkningar är väldigt allvarliga!!

Valkyria!!

Kommentarer

Hej!

Du skriver att du under flera år blivit utsatt för kränkningar och att du känner dig förnedrad av din handläggare på socialtjänsten. Det är beklagligt att du känner så då strävan inom socialtjänsten är att ge ett gott och respektfullt bemötande.

Vi tänker att det är två delar i det du skriver. Först bör du vända dig till chefen på det socialtjänstkontor där handläggaren jobbar och som du tillhör för att framföra dina synpunkter och klagomål. Att lyfta till chefen mer konkret vad handläggaren sagt och gjort som du uppfattat som kränkande. Ett andra led kan vara att vända dig till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) för att rådgöra om din situation och lämna ett klagomål där.

Den delen som handlar om att du ansöker om skadestånd är kopplad till om du bedöms vara utsatt för ett brott. Då behöver du i första hand vända dig till Polisen för att rådgöra och göra en polisanmälan.

Vi hoppas att du genom samtal med ansvarig chef kan reda ut situationen.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter