Ang en orosanmälan till socialförvaltningen

Hejsan.
Fick nyligen hem ett brev, där jag blev informerad om att en orosanmälan gjorts för min lägenhet är i osanitärt skick.
Jag jobbar på det men svårt pga kronisk sjukdom. Dessa har jag lämnat intyg på till min tidigare handläggare på försörjningsstödsenheten

Min fråga är vad händer efter denna anmälan/med denna anmälan?

Blir detta samma handläggare jag har på den enheten, eller får jag en handläggare på socialförvaltningen för denna orosanmälan?
Lite förvirrande. Jag går på en arbetsträning, och har i ett antal månader. Så jag håller inte på med något fuffens. Detta borde räknas som något bra också väl?

Tack för er tid!

Kalle

Kommentarer

Hej!
Någon har gjort en orosanmälan till socialtjänsten pga att din lägenhet bedöms vara i ett skick som inte är acceptabelt.
En hyresvärd är skyldig att anmäla till socialtjänsten om en person hotas av uppsägning av sin bostad t.ex. till följd av vanvård, störningar eller obetalda hyror.

Socialtjänsten informerar den berörda personen om den inkomna anmälan och uppmanar hen att kontakta socialtjänsten och göra en ansökan om stöd eller hjälp för att kunna behålla kontraktet på sin bostad.
Hur socialtjänsten där du bor är organiserad kan vi inte svara på. Det kan mycket väl vara en annan handläggare än den du har för försörjningsstöd som du kommer att få kontakt med.
Vårt råd är att du snarast kontaktar socialtjänsten där du bor.
Lycka till.

Vänligen
Soctanterna

Soctanter