33 år och gravid - nu vet jag inte vad jag vill

Hej! Jag och min sambo har försökt att bli gravida i snart ett år. Vi har inga barn sen tidigare. Fick reda på för en vecka sedan att jag är i ca v3. Och jag har nu PANIK. Jag gråter varje dag, känner mig osäker på vad jag vill och känner noll glädje över att vara gravid, trots att jag varit så säker tidigare att det är det jag vill. Jag tänker å ena sidan att detta kanske är sista chansen så att jag måste genomföra detta, men å andra sidan vill jag att det ska kännas 100% rätt vilket det inte alls gör nu.. vad ska jag göra?

Vetintevadjagvill

Kommentarer

Hej!
Att vara gravid är ofta förknippat med olika känslostämningar och ambivalens till graviditeten. Även det fysiska måendet kan påverkas. Detta ser olika ut från person till person.

För att du skall må bättre i din graviditet bör du kontakta din vårdcentral och få tid till barnmorska för att prata om hur du mår. Barnmorskan kan förhoppningsvis leda dig till att känna en större trygghet i din graviditet och vända din ambivalens till något positivt. Ta också med din sambo i samtalen så er resa blir gemensam. Det är alltid bra om ni kan stötta varandra och ha förståelse för skeendena genom graviditeten.

Vänligen
Soctanterna

Soctanter