Läkare hotar med orosanmälan om ...

Hej.

Barnet är inskriven på barn endokrin och jag hävdar att man inte utrett henne rätt. Pga att man har satt in medicin levaxin innan man utrett hennes kortisol/binjuresvikt.
Enligt läkemedelsboken får man inte göra det. Enligt läkare påstår han att man har gjort det vilket jag kan bevisa att man inte har gjort. Barnet fick medicin i juni 2016 i oktober 2016 var första fången man kontrollerade barnets kortisol.

Barnet går inte ner i vikt, de hävdar at det har utrett allt. Och nu vill det att barnet ska gå till övervikt enheten , barnet själv vill inge annat än träna men känner att hur mycket barnet än sover känner de inte sig pigg. Har själv markerat (14år) 20-25 symptom barnet upplever från sköldkörtelförbundet vilket är det hon äter medicin för central hypotyreos.

Enligt läkemedelsboken bör vården utredda samtliga hypofys axlar och speciellt HPA-axeln, vilket det inte gjort utan att hon ätit levaxin eller adhd medicin (den kan också påverka HPA-axeln.) Dvs man har inte utrett axlarna utan påverkan av mediciner.

Jag vägrade gå till övervikts enheten innan det har/hade tagit ur mediciner pga av senaste provsvaren då barnet utan mediciner hade ett kortisol värde på 138 under 255 ska man utreddas . Men när hon tar medicinerna går det upp till 450 och då påstår det att hon har bra kortisol, ja med mediciner men utan är det för lågt. Och barnet signalerar att hon inte får nog med energi till cellerna. För barnet säger själv att spelar ingen roll hur mycket jag sover jag blir inte piggare !!!

Chefsläkaren hotade då mig med en orosanmälan, till saken hör att både jag och skolan ör överens om att vi upplever att hon inte äter. Jag har koll på hennes bankomatkort så jag ser när hon handlar.

Barnet har själv valt att gå till kurator på skolan och nu vill chefsläkaren att hon ska gå till en psykolog både jag och kurator är överens om att barnet inte mår dåligt.

Får det hota om orosanmälan ska det inte bara göra en, om du vägrar så måste jag göra en orosanmälan.

Barnet har godkänt och mer där till i ämnena i skolan. Nu i 8:an har det fått längre dagar och då upplever barnet att hon kraschar på eftermiddagen.

I detta fall hade han inget för det för jag spelade in allt och välkomnade den och bad han lägga in om ett SIP möte på en gång !!!

Kan jag polisanmäla detta hot?

Arg mamma

Kommentarer

Hej!

Vi soctanter kan inte uttala oss om det medicinska men däremot kan vi svara på frågor kring orosanmälan till socialtjänsten.

En läkare som har en oro har en skyldighet att anmäla denna oro till socialtjänsten som sedan ska utreda. Orosanmälningar ska inte användas som hot, antingen har läkaren en oro eller inte. Det är inte tänkt som ett påtryckningsmedel för att få föräldrar att göra som läkaren vill. Däremot kan en oro uppstå om föräldrar inte vill följa de råd som en läkare ger och då ligga till grund för en orosanmälan.

Vi kan inte svara på din fråga om du kan polisanmäla detta, det är bättre att du rådgör med polisen om du uppfattat det som ett hot och om det i så fall är att räkna som ett brott. Det kanske är mer relevant att anmälan skulle gå till hälsovården, via patientnämnden, om du anser att ditt barns medicinska åkomma inte fått den utredning som behövs snarare än att lägga fokus på orosanmälan eller inte.

Vi hoppas situationen löser sig till det bästa för barnet!

Vänligen

Soctanterna

Soctanter