Jag känner mig inte bekväm hemma

Jag är 16 år med 1 större bror och 1 lillasyster. Jag känner mig inte bekväm hemma, jag bråkar alltid med mina familjemedlemmar och min mamma hade få sjukdomar förra året så hon berättade alltid för mig att hon ville dö vilket gjorde ett enormt trauma för mig. De trycker också på mig om religioner och jag känner att de förstör min barndom. Jag har funderat på att be om hjälp så länge men mamma hotade mig alltid. Hjälp.

icant1306

Kommentarer

Hej!

Det låter som att du just nu har det jobbigt hemma och att du inte alls trivs med hur era relationer i familjen ser ut.

Socialtjänstens uppgift är att hjälpa och stötta såväl barn som föräldrar för att det ska fungera bättre i familjen. Detta kan gå till på många olika sätt med det måste börja med att socialtjänsten får veta att du tycker att det är jobbigt.

Ett förslag till dig är att du kontaktar en vuxen i din omgivning till exempel din mentor i skolan, skolsköterskan eller kuratorn. De kan då hjälpa dig att kontakta socialtjänsten och där får du en möjlighet att berätta om hur du har det och hur du upplever det.

Om du hellre vill kontakta socialtjänsten själv så kan du göra det genom att kontakta det socialtjänstområde som du tillhör. Kontaktcentret Malmö stad har telefonnummer 040-34 10 00, där kan du få veta vilket område som du tillhör.

Hoppas svaret kan vara till hjälp och att det löser sig till det bättre för dig!

Vänligen

Soctanterna

Soctanter