Hur gör man?

Hej.

Hur gör man när man inte reder ut sin boendesits på egen hand? Om man har en psykisk diagnos och är på väg att separera och inte kan få tag i en egen lägenhet trots sökande och det finns ingen borgensman och man har skulder upp över öronen. Försökt kontakta socialtjänsten men de har svarat att de ej kan ge stöd och då det finns barn med i bilden att barnen då får bo hos sin pappa dvs man struntar mer eller mindre i vart jag hamnar. Jag vill också kunna finnas för mina barn men det blir svårt när jag står utan bostad då jag inte vet vart jag kommer hamna. Att bo kvar hos barnens pappa kommer inte heller fungera i längden då han får mig att må dåligt psykiskt.

Bibi

Kommentarer

Hej!
Du beskriver en besvärlig situation som skapar mycket oro för dig. Tyvärr är det ju svårt med bostäder speciellt om man som du har skulder.

För att bli beviljad boende genom socialtjänsten ska personen i fråga har mycket speciella skäl som gör att hen inte själv kan söka bostad. Oftast är den hjälp som man kan få av socialtjänsten endast tillfällig nödhjälp det vill säga hjälp från natt till natt på till exempel härbärge.

När du och barnens pappa nu ska separera kanske det finns möjlighet att byta er gemensamma bostad mot två mindre. Kanske kan du hitta ett inneboenderum eller liknande under tiden som du söker lägenhet.

Vi hoppas att det löser sig för dig och resten av familjen.

Vänligen
Soctanterna

Soctanter