Akut hjälp för ny i Malmö

Hej! Jag heter Tommy och har varit i Malmö i 6 månader på behandling för spelmissbruk . Jag mår inte så bra och har panik ångest . För jag bor just nu på ett vandrarhem och har inte så många dagar kvar dä jag inte har råd att bo här. Jag mår så dåligt att jag blir helt panikslagen och får inte något gjort som att få kontakt med någon som kan hjälpa mig snabbt det bara går. Jag önskar att den som läser detta kan ge mig att namn som jag kan ringa om hjälp att få ett hem. Snälla hjälp mig jag klarar mig inte utan ett hem. Jag känner ingen i Malmö som jag kan be och få sova. Skulle bli så tacksam om hjälp i min svära situation. Jag har adhd och har svårt att få tag och hjälp av rätt personer .tack så länge och hoppas ni kan svara snabbt. / Tommy

Tommy Tervo

Kommentarer

Hej!

Vi har valt att redigera i din fråga för att bevara din anonymitet.

Vi förstår att du har det tufft och har genomgått en behandling för spelmissbruk nyligen. Att dessutom sakna ett eget hem gör situationen än mer svår och ohanterbar.

Det ligger stort ansvar på den enskilde att själv ordna bostad. Socialtjänsten kan hjälpa till med akutlösningar om man är akut hemlös såsom vandrarhem eller härbärge. Om man har omfattade svårigheter eller helt saknar förmåga kan socialtjänsten bevilja bistånd till boende av mera långvarig karaktär.
Vårt råd är att du söker boende utanför Malmö, andrahandsboende eller hyr ett rum hos någon. Det är en svår bostadsmarknad i Malmö och många befinner sig i samma situation som dig.
I Malmö finns en bostadsrådgivning som kan vara ett stöd i att hitta en bostad.

Mer information hittar du:
https://malmo.se/Service/Bygga-och-bo/Hitta-tomt-och-boende/Bostadsradgi...

Det finns alltid möjlighet att kontakta socialtjänsten och ansöka om hjälp med akutboende om du inte lyckas hitta nån lösning på egen hand och dina pengar tagit slut.

Vi hoppas du hittar en bostad snarast möjligt.

Vänligen
Soctanterna

Soctanter